Monday, February 18, 2008

Damai Laut




Keindahan
matahari terbenam
sempat dirakam
Februari 2007
sewaktu pembentangan
konferens antarabangsa

Damai kelihatan
hanya dapat dilihat
dari anjung

(entri demonstrasi 'upload' imej kepada pelajar saya)

5 comments:

nurhuda_cahayapetunjuk said...

Assalamualaikum..

Puan..
Apa khabar..melayari Blog en khairul dan puan wan adiba, akhirnya saya menjumpai blog puan..saya bekas pelajar uitm segamat dan sekarang sambung ijazah pendidikan perakunan di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dalam tahun 3..saya bekas student En K dan puan wan..

Saya mengenali puan sebab saya bekas YDP kolej Nilam..jadi dulu saya kenal puan selaku pegawai pembangunan pelajar kolej baiduri..tak sangka akhirnya kite bertemu semula di alam maya ni..:)

kalau berkesempatan..puan layarilah blog saya..

http://wwwnurhuda-cahayapetunjuk.blogspot.com/

Puan..taip sama mcm address tu sebab kalau salah taip tak dapat masuk heheh..

InsyaAllah..ukhwah akan terus terbina..mudah2han..

neomesuff said...

damai jiwa walau panas lahar di disekeliling

Ami said...

Aku gemarkan sekilas senja. :)

MYA MARJA said...

Cantik!
Damai dan cantik
hati tertarik.
...................
Senja berlabuh
malam pun tersenyum
menyambut senja kembali
ke dalam dakapan.

Senja yang pergi
tinggalkan siang
dalam ratapan.

Duhai siang
ini hukum alam
simpan kenangan
bersama senja
yang telah pergi.

MYA MARJA
Bandar Seri Jempol, NS.

Nazhatulshima Nolan said...

Nurhuda,
Maaf lewat sekali membalas komen. Selamat datang ke blog saya. Insya Allh saya akan tinggal kan jejak di blog.

Normi,
Dalam sungguh maksudnya.

Ami,
Dapat dilihat dalam blog saudara juga.

Mya Marja,
Puisi yang menyentuh jiwa. Lalu mencetus ilham puisi di entri seterusnya.

P/S: Bilakah agaknya antologi puisi kita akan diterbitkan, ya?